Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Στο σχολείο μας εκτός από τις γνώσεις προάγουμε...
τον αθλητισμό
τον πολιτισμό
την κληρονομιά
το παιχνίδι

Καλώς Ορίσατε!

djπεριηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας....

Τηλέφωνο & Fax : 2553031226

e-mail: mail@gym-lavar.evr.sch.gr

Get Adobe Flash player

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
165793

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΚΘΕΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Έκτη διεθνική συνεδρίαση του προγράμματος Erasmus *, KA2, στρατηγικές συνεργασίες μόνο για σχολεία, με τίτλο «ψηφιακή ενσωμάτωση στα μαθήματα διδασκαλίας», έργο No. 2017-l-LT0l-KMl9-035215 _4. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τορελαβέγκα της Ισπανίας μεταξύ 5ης-11ης Μαΐου 2019. Ο σκοπός της κινητικότητας ήταν να συναντηθούν οι μαθητές από τις εφτά ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους του προγράμματος (Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) και να παρουσιάσουν:

1ον Το τραγούδι της Ευρώπης- Erasmus+. Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν ως projectνα γράψουν ένα τραγούδι με θέμα τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας ως μουσική υπόκρουση ένα ευρωπαϊκό κομμάτι, κατά προτίμηση χωρίς στίχους και παλιό, για να αποφευχθεί το πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε onlineή αγορασμένο λογισμικό, έπρεπε να φτιάξουν σε μορφή ηλεκτρονική (καραόκε) τους στίχους και να το τραγουδήσουν στην Ισπανία . Οι μαθητές εκπρόσωποι του Γυμνασίου Λαβάρων έγραψαν ένα εξαιρετικό τραγούδι, με ευαισθησία υπερτονίζοντας την μοναδικότητα κάθε χώρας που συμμετείχε στο πρόγραμμα και αναγνωρίζοντας την προσφορά του προγράμματος Erasmus +, χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσαν να βιώσουν τέτοιες εμπειρίες. Η μουσική επένδυση του τραγουδιού ήταν επίσης πρωτότυπη , καθώς την ενορχήστρωση ανέλαβε ο καθηγητής μουσικής του Γυμνασίου Λαβάρων, κύριος Δημοσθένης Αρχοντούλης.

2ον. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κινητικότητας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή, τα βουνά Picosμε τη μαγευτική θέα, το κάστρο στο Potesκαι τη μεσαιωνική πόλη Santillanadelmar. Επισκέφτηκαν, επίσης, το περίφημο σπήλαιο της Altamira και το Santander, πόλη με εξαιρετική οικιστική και καλλιτεχνική παράδοση. Ξεναγήθηκαν στο παλάτι (MagdalenaPalace), στο δημαρχείο και στο PaseoPereda (πινακοθήκη). Έτσι, ήρθαν σε επαφή με ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας υποδοχής.

Στα πλαίσια των εργασιών συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την τελευταία κινητικότητα (εκπαιδευτικών), για το κλείσιμο του προγράμματος στην Λιθουανία, στις 22-25 Ιουνίου 2019. Αποφασίστηκε η συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Η μεταφορά έγινε με την αεροπορική εταιρία Lufthansaαπό Θεσσαλονίκη προς Μόναχο και μετά Bilbao. Μέχρι τη Θεσσαλονίκη η αποστολή χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Έβρου. Με λεωφορείο πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση από το Bilbaoστην Torrelavega. Η επιστροφή έγινε με τον ίδιο τρόπο. Δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα και όλα λειτούργησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η ελληνική αποστολής επέστρεψε στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την έγκριση του προγράμματος.

                                                           Η Υπεύθυνη του Προγράμματος

                                                                       Αναστασία Βαρτζή