Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Στο σχολείο μας εκτός από τις γνώσεις προάγουμε...
τον αθλητισμό
τον πολιτισμό
την κληρονομιά
το παιχνίδι

Καλώς Ορίσατε!

djπεριηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας....

Τηλέφωνο & Fax : 2553031226

e-mail: mail@gym-lavar.evr.sch.gr

Get Adobe Flash player

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
165822

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

Χαιρετισμός της κ. Άννας Φιλίνη,  Διευθύντριας της Σχολικής Μονάδας

 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι και αγαπητά μας παιδιά

 

Σας καλώς ορίζουμε στην τελετή λήξης του σχολικού έτους 2018-19, η οποία περιλαμβάνει

  1. Ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αφιερωμένη στις δράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
  2. Αφιέρωμα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus του σχολείου μας &
  3. Αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας.

 

Είθισται κάθε χρόνο να αποχαιρετούμε τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας ελπίζοντας ότι οι ευχές μας θα τους συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια των σπουδών τους και σε κάθε προσωπική η οικογενειακή επιλογή τους.

Είναι γεγονός ότι ο σχολείο είναι χώρος ζυμώσεων χαρακτήρων, γνώσεων, επιδόσεων, αλληλεγγύης ή απαξίωσης, διάχυσης καλών αλλά και ανεπίτρεπτων συμπεριφορών.

 

Είναι η δεύτερη οικογένεια όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτό και όλοι αφήνουμε το στίγμα μας που μπορεί να είναι ωφέλιμο για το σύνολο ή και για ένα μέρος του συνόλου αλλά μπορεί να είναι προκλητικό και παράδειγμα προς αποφυγή.

Κατά συνέπεια, για να νιώσουμε την εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να την δούμε συνολικά αλλά και ανά επίπεδο. Όπως το επίπεδο της επικοινωνίας των μαθητών μεταξύ τους και με εκείνους των μικρότερων τάξεων, το επίπεδο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς που πέρασαν από το σχολείο αλλά και το επίπεδο κατάκτησης της γνώσης και εκείνο της συμπεριφοράς και του πολιτισμού.

 

Ο δικός μας ο στόχος, της διεύθυνσης αλλά και των εκπαιδευτικών που συνεργαστήκαμε την χρονιά που πέρασε ήταν να προσφέρουμε ότι καλύτερο στους μαθητές μας διδάσκοντας και μεταδίδοντας γνώσεις, εμπειρίες και πολιτισμό μέσα από τις ενδοσχολικές και εξωσχολικές δράσεις όπου συμμετείχαμε όλοι διαθέτοντας από τον προσωπικό μας χρόνο και με προσωπικό κόπο γιατί πιστεύουμε στην εκπαίδευση και στον θεσμό του σχολείου αλλά κυρίως στην πανανθρώπινη διάσταση του, που απαιτεί την επιδίωξη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της διάκρισης και αξιοποίησης των χαρισμάτων, της καλλιέργειας των ατομικών δεξιοτήτων, της ανάγκης για συνύπαρξη και αποδοχή, της ανάγκης για κατανόηση όλων των χαρακτήρων και από τις δύο πλευρές, εκείνης μαθητών αλλά και εκείνης των εκπαιδευτικών.  

 

Δεν χρειάζεται να κομπάζουμε αλλά να συνεργαζόμαστε, δεν χρειάζεται να φιλονικούμε αλλά να σεβόμαστε τον άλλο μαθητή ή τον εκπαιδευτικό, δεν χρειάζεται να κατηγορούμε αλλά να αντιληφθούμε την θέση μας, ποιοι είμαστε τι κάνουμε σωστό αλλά και τι κάνουμε λάθος, πως φερόμαστε πριν απαιτήσουμε συμπεριφορές από τους άλλους.Το καλύτερο είναι να απευθυνόμαστε στον συμμαθητή μας ή στον εκπαιδευτικό με ευγένεια και υπομονή αναγνωρίζοντας και τις δυσκολίες των άλλων.

 

Διεκδικώ με επιμονή αλλά με σεβασμό, με ευγένεια, με διάκριση και με υπομονή μόνον όταν είμαι έτοιμος να αλλάξω και εγώ και να συμφιλιωθώ με την εικόνα του άλλου, του συμμαθητή ή της συμμαθήτριας μου αλλά και του κάθε εκπαιδευτικού.

Στην εποχή μας όπου οι πληροφορίες κατακλύζουν αλλά και μπερδεύουν τους μαθητές μας ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς και των επιλογών η επίδοση του κάθε παιδιού είναι δεμένη με την γνώση και η γνώση οδηγεί στην μόρφωση και την καλλιέργεια του χαρακτήρα και όχι μόνον την επιλογή του επαγγέλματος.

 

 

Θα χρησιμοποιήσω την ρήση του λαού  « άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο»… και θα συμπληρώσω «άνθρωπος απολίτιστος, άνθρωπος άξεστος…….» όπως και «τα αγαθά κώπης κτώνται»… Θέλοντας να τονίσω την έκφραση του πολιτισμού επισημαίνω ότι πολιτισμός είναι οι συμπεριφορές μας, τα ακούσματά μας, οι εκφράσεις που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, ο τρόπος ή οι τρόποι που δημιουργούμε και συνεργαζόμαστε !

 

Θα ήθελα να κλείσω με αυτό το σκεπτικό, προσέχω πως συμπεριφέρομαι για να ανοίξω την πόρτα της συνεργασίας με όλους ανεξάρτητα καταγωγής, χρώματος, πολιτικής τοποθέτησης, θρησκεύματος σεβόμενος την ανθρώπινη ύπαρξη και την κουλτούρα του καθενός από εμάς γιατί πρέπει να συναντιόμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ, στο εμείς και όχι στους λίγους της παρέας μου …

 

Ας ανταλλάξουμε ότι καλύτερο έχουμε για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ειρηνικοί και να απαξιώσουμε ότι χωρίζει και δεν ενώνει!

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργαστήκαμε την χρονιά που πέρασε… και να ευχηθώ καλή πρόοδο στους μαθητές της Γ΄ Τάξης και ένα καλύτερο μέλλον, με την υπενθύμιση ότι από τους ίδιους εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος η χάραξη πορείας στη ζωή τους.

 

Σας εύχομαι λοιπόν καλές επιλογές με σύνεση και περίσκεψη!!!