Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Στο σχολείο μας εκτός από τις γνώσεις προάγουμε...
τον αθλητισμό
τον πολιτισμό
την κληρονομιά
το παιχνίδι

Καλώς Ορίσατε!

djπεριηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας....

Τηλέφωνο & Fax : 2553031226

e-mail: mail@gym-lavar.evr.sch.gr

Get Adobe Flash player

Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας

ΕΚΘΕΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τρίτη διεθνική συνεδρίαση του προγράμματος Erasmus *, KA2, στρατηγικές συνεργασίες μόνο για σχολεία, με τίτλο «ψηφιακή ενσωμάτωση στα μαθήματα διδασκαλίας», έργο No. 2017-l-LT0l-KMl9-035215 _2.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μπόρντουρ της Τουρκίας μεταξύ 14ης-18ης Μαΐου 2018. Ο σκοπός της κινητικότητας ήταν να συναντηθούν οι μαθητές από τις εφτά ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους του προγράμματος(Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) και να παρουσιάσουν:

  1. Οικολογική αφίσα: οι μαθητές παρουσίασαν ένα περιβαλλοντικό ζητήμα των χωρών τους με τις δικές τους λύσεις (υπερθέρμανση του πλανήτη, ατμοσφαιρική ρύπανση, δάση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακύκλωση). Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε το θέμα της ρύπανσης του ποταμού ως πρόβλημα διασυνοριακό. Ταυτόχρονα οι μαθητές παρουσίασαν την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων χωρών( Ελλάδας- Βουλγαρίας- Τουρκίας) για την αντιμετώπιση της οικολογικής υποβάθμισης του Έβρου και κατ΄επέκταση και του σπάνιου βιότοπού του που παρατηρείται στο Δέλτα του ποταμού.
  2. Τρισδιάστατη απεικόνιση ενός Οικολογικού μοντέλου γης: ένα οικολογικό μοντέλο πόλης με διαφορετικά εργαλεία Web 2.0 (sketchup) και με σύντομες περιγραφές για τους τρόπους εξασφάλισης της ενέργειας (γεωθερμία, χρήση φωτοβολταϊκών ,συλλογή βρόχινου νερού, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, οικολογικές συνήθειες πολίτων κατά την μετακίνηση, κ.α.). Στην Τουρκία, οι μαθητές του Γυμνασίου Λαβάρων παρουσίασαν τα έργα τους και απέκτησαν μία καλύτερη εικόνα των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων και λύσεων για τις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κινητικότητας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή, να δουν το Μουσείο του Μπόρντουρ, όπου υπάρχουν ευρήματα από την πόλη Σαλαγασσό, την οποία επισκεφτήκαμε τις επόμενες ημέρες, να ταξιδέψουν στην λίμνη Σάλντα, το χωριό Λισίνια, ένα καταφύγιο ζώων που με εθελοντισμό συντηρούν άνθρωποι με εναλλακτικό τρόπο ζωής απόλυτα οικοσυμβατό, να δοκιμάσουν την τεχνική Εμπρού. Έτσι, ήρθαν σε επαφή με ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας υποδοχής.

 

Στα πλαίσια των εργασιών συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι στόχοι για την επόμενη κινητικότητα και η πρόκληση αναβάθμισης των ψηφιακών ικανοτήτων όλων των συμμετεχόντων, καθώς η δημιουργία της πρώτης εφαρμογής από μαθητέςμε χρήση εργαλείων web 2, κατά κοινή παραδοχή, απαιτεί τεράστιο μόχθο. Αποφασίστηκε η συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Ταυτόχρονα, η επόμενη χώρα υποδοχής, η Ελλάδα, δεσμεύτηκε για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων για τις δυνατότητες φιλοξενίας στα Λάβαρα/ Σουφλί κατά την περίοδο 8-12 Οκτωβρίου, 2018.

 

Η ελληνική αποστολής επέστρεψε στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την έγκριση του προγράμματος.

Τελευταία Νέα