Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Στο σχολείο μας εκτός από τις γνώσεις προάγουμε...
τον αθλητισμό
τον πολιτισμό
την κληρονομιά
το παιχνίδι

Καλώς Ορίσατε!

djπεριηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας....

Τηλέφωνο & Fax : 2553031226

e-mail: mail@gym-lavar.evr.sch.gr

Get Adobe Flash player

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
165855

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΚΘΕΣΗ 2ης ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

 

Δεύτερη διεθνική συνεδρίαση του προγράμματος Erasmus *, KA2, στρατηγικές συνεργασίες μόνο για σχολεία, με τίτλο «Ψηφιακή ενσωμάτωση στα μαθήματα διδασκαλίας», έργο No. 2017-l-LT0l-KMl9-035215 _1. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοράμπια της Ρουμανίας μεταξύ 19ης-23ης Μαρτίου 2018. Ο σκοπός της κινητικότητας ήταν να συναντηθούν οι μαθητές από τις εφτά ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους του προγράμματος(Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) και να παρουσιάσουν:

 

 

1ον Το λογότυπο που η κάθε χώρα δημιούργησε και ψήφισε. Οι μαθητές παρουσίασαν την ψηφιακή ψηφοφορία που έγινε στο Γυμνάσιο Λαβάρων, τα λογότυπα που συμμετείχαν και το λογότυπο που υπερψηφίστηκε. Μετά την παρουσίαση έγινε ψηφοφορία και επελέγη το λογότυπο της Πορτογαλίας που θα αποτελεί προμετωπίδα όλων των εγγράφων που θα σχετίζονται με το πρόγραμμα.

 

2ον «Μια πράσινη καθαρή» έκθεση: οι μαθητές μελέτησαν δύο περιβαλλοντικά ζητήματα των χωρών τους με τις δικές τους λύσεις που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη: ατμοσφαιρική ρύπανση, δάση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακύκλωση. Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε το θέμα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και το θέμα της ρύπανσης του ποταμού, ως πρόβλημα διασυνοριακό. Ταυτόχρονα οι μαθητές παρουσίασαν την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδας- Βουλγαρίας- Τουρκίας) για την ουσιαστική αντιμετώπιση των πλημμυρών και της οικολογικής υποβάθμισης του Έβρου και κατά επέκταση του σπάνιου βιότοπου, που παρατηρείται στο Δέλτα του ποταμού.

 

3ον Οικολογικό Ημερολόγιο: ένα οικολογικό ημερολόγιο με 12 ευρωπαϊκά απειλούμενα είδη ζώων με διαφορετικά εργαλεία Web 2.0 και με σύντομες περιγραφές για κάθε ζωικό είδος και λόγους που απειλούνται με εξαφάνιση. Στη Ρουμανία, οι μαθητές του Γυμνασίου Λαβάρων παρουσίασαν τα έργα τους( μία παρουσίαση- powerpoint και ένα photostory) και απέκτησαν μία καλύτερη εικόνα των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων και των προτεινόμενων λύσεων για τις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κινητικότητας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή, να δουν τον μεγαλύτερο ποταμό των Βαλκανίων, τον Δούναβη και να επισκεφθούν την Κραϊόβα, μία σημαντική πόλη με μουσεία, πανεπιστήμια και αρχιτεκτονική γοητεία. Έτσι, ήρθαν σε επαφή με ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας υποδοχής. Στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι στόχοι για την επόμενη κινητικότητα και η πρόκληση αναβάθμισης των ψηφιακών ικανοτήτων όλων των συμμετεχόντων, καθώς η τρισδιάστατη απεικόνιση ενός οικολογικού μοντέλου γης που κατά κοινή παραδοχή απαιτεί τεράστιο μόχθο. Αποφασίστηκε η συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Ταυτόχρονα, η επόμενη χώρα υποδοχής, η Τουρκία, δεσμεύτηκε για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων για τις δυνατότητες φιλοξενίας στο Μπόρντουρ της Τουρκίας κατά την περίοδο 14-18 Μαΐου, 2018. Η κακοκαιρία, που έπληξε την Ρουμανία την περίοδο του προγράμματος, έγινε αιτία τροποποίησης των αναχωρήσεις των εκπροσώπων των χωρών, αλλά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόβλημα. Οι συνεχείς χιονοπτώσεις δεν επηρέασαν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, που επέστρεψε στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από την έγκριση του προγράμματος.